مقالات

چگونه یک دامنه مناسب انتخاب کنیم؟

چگونه یک دامنه مناسب انتخاب کنیم؟

برخی افراد عبارت طولانی برای نام دامنه انتخاب می کنند و یا برخی از حروف را به صورت تصادفی کنار هم قرار داده و دامنه ای عجیب و غریب می سازند. منظور ما از انتخاب نام دامنه خلاقانه به هیچ عنوان چنین گزینه هایی نیست. عده ای دیگر از افراد تصور می کنند تنها .com گزینه مناسبی برای ساختن یک دامنه است، اما باید بدانید TLD های مختلفی وجود دارند که شما می توانید در ایجاد نام وب سایتتان از آن ها بهره بگیرید. دامنه خلاق می تواند شامل بخشی از نام تجاری شرکت شما باشد که با دامنه های سطح بالا در هم آمیخته و عبارتی کوتاه و جالب ایجاد می کند. بهتر است بدانید یک شرکت اینترنتی برای نام ها و شماره های واگذار شده به نام ICANN وجود دارد که مرتبا TLDهای جدید را تایید می کند. استفاده از این TLDهای جایگزین مزایای متعددی برای شرکت شما به دنبال دارد که برخی از آن ها عبارتند از:

– کاهش هزینه های ثبت و تمدید مجدد دامنه

– معرفی هدف و نوع فعالیت وب سایت به بازدیدکنندگان: در این حالت هر کاربر پیش از ورود به وب سایت می داند با چه محتوایی رو به رو خواهد شد و موجب کاهش نرخ ترک سایت خواهد شد.

– آسانتر شدن به خاطرسپاری نام دامنه توسط کاربران: استفاده TLDها در نام دامنه، روشی جدید و خلاقانه است که یک عامل نوین برای وب سایتتان فراهم آورده و به یاد آوردن آن را ساده تر می کند.

باید توجه داشته باشید استفاده از TLD در ساخت نام دامنه در کنار مزیت های فراوانی که دارد، ممکن است برخی مشکلات جزئی به همراه داشته باشد. برای مثال این امکان وجود دارد افراد فراموش کنند دامنه شما با .org ساخته شده و سعی کنند با استفاده از .com وارد وب سایتتان شوند.

برای داشتن دامنه خلاقانه به چه نکاتی باید توجه نمود؟

در این بخش شما را با سه نکته مهم برای انتخاب دامنه ای خاص با استفاده از TLD آشنا می سازیم که لازم است زمان ساخت دامنه ای خلاقانه آن ها را در نظر بگرید:

1. نام تجاری شرکت خود را با TLD ترکیب نمایید!

برندسازی یکی از کاربردی ترین راهکارهای رسیدن به موفقیت و سود بیشتر است. شما می توانید با کمی دقت نامی ماندگار و جالب توجه برای کسب و کارتان بسازید تا مشتریانتان در هر شرایطی آن را از یاد نبرند. ادغام نام دامنه با TLD می تواند انتخاب مناسبی برای نشان تجاری شما باشد. ساده ترین ترفند برای ساخت نشان تجاری با این روش این است که TLD موردنظرتان را به عنوان بخشی از نام سایتتان معرفی کنید. وب سایت driflaway.coffee از همین روش استفاده نموده و به جای آن که تنها­ از Driflaway به عنوان نشان تجاری خود استفاده نماید، تمام عبارت driflaway.coffee را عنوان برندش معرفی نموده است. بدین ترتیب کاربران ضمن اینکه نام خاص آن را از یاد نخواهند برد، می توانند به سرعت وارد وبسایت آن هم شده و با این کسب و کار بیشتر آشنا شوند. عامل نوین هم در اینجا موثر خواهد بود؛ چرا که بسیاری از افراد نمی دانند دامنه های .coffee هم وجود داشته دارد. بنابراین چنین انتخابی باعث می شود که وب سایت شما به یادماندنی و جالب شود. علاوه بر این، شما اغلب می توانید این نوع TLD را به قیمت ارزان، همان طور که قبلا ذکر کردیم، ایجاد کنید.

برای موفقیت بیشتر در استفاده از این نوع دامنه ها، باید آدرس های TLD را برگزینید که با وضعیت و نوع فعالیت وب سایت شما همخوانی داشته باشد و در پی ساختن ترکیب های غیرطبیعی و سخت نباشید. هر چه انتخابی ساده تر داشته باشید احتمال به خاطرسپاری آن بیشتر خواهد بود.

2. از عبارات و کلمات ساده استفاده نمایید!

دامنه های کوتاه به خوبی در حافظه ثبت می شوند و می توان آن ها را به راحتی در نام تجاری شرکت نیز ادغام نمود. هر چه نام دامنه کوتاه تر باشد، بیشتر به یاد می ماند. همچنین تایپ کردن آن در مرورگر به سادگی رخ می دهند و رضایت بیشتری از کاربران به دست خواهید آورد. نام آمازون را در نظر بگیرد. اگر فروشگاه آمازون نامی طولانی و سخت انتخاب می کرد احتمال به یاد آوردن و سریع تایپ کردن آن چقدر بود؟

بنابراین دقت کنید دامنه ای آسان و با کمترین حروف ممکن انتخاب نمایید، زیرا یک نام کوتاه برای دامنه همه چیز را مخصوصا در زمینه بازاریابی و برندسازی ساده تر می کند.

برای انتخاب نام دامنه کوتاه بهتر است موارد زیر را در نظر داشته باشید تا گزینشی مطمئن و درست داشته باشید:

– نام های مختلفی در نظر بگیرید، سپس آن هایی که دوست ندارید و یا در دسترس نیستند را از لیست حذف نمایید. حال می توانید با بررسی هر یک از نام های باقی مانده، بهترین گزینه ممکن را انتخاب کنید.

– نام هایی را انتخاب کنید که هجی کردنشان ساده است و احتمال تایپ اشتباه آن کمتر می باشد. به عبارت دیگر تا جای ممکن همه چیز را ساده کنید تا کاربران را از سردرگمی رها سازید.

– با ادغام نمودن TLD و نام دامنه می توانید برند خود را به کاربرانتان معرفی نموده و آن را ماندگار کنید.

با در نظر گرفتن موارد بالا می توانید نامی مناسب و کاربردی برای دامنه وب سایت خود انتخاب کنید، اما بدانید لزومی ندارد همه نام های دامنه از یک روال به خصوص تبعیت کنند. اگر اسمی را پیدا کردید که احساس می کنید مناسب است، به حس درونی خود توجه نموده و آن را برگزینید. البته در صورتی که این اسم طولانی و خسته کننده نباشد.

3. نام های مشابه با انتخاب نهایی خود را تحت مالکیت در آورید!

شاید این پیشنهاد برایتان عجیب باشد اما بهتر است بدانید این روش مانع از سوء استفاده، افراد سودجو می شود. مجددا وب سایت فروشگاهی آمازون را در نظر بگیرید. این فروشگاه دامنه .com را در اختیار دارد اما چند شکل دیگر این نام را همچون Amazon.shop تحت مالکیت خود آورده تا مانع از ایجاد وب سایت هایی با هدف سودجویی از برند آمازون شود. از این رو هویت آمازون امنیت بیشتری به دست آورده و کاربرانی را که دامنه اولیه آن ها را اشتباه می نویسند، به سوی سایت اصلی هدایت می کند.

گوگل نیز از این روش استفاده نموده و دامنه های مشابه با نام اصلی خود را ثبت می کند تا نمونه های اشتباه نوشته شده را جذب نموده و مانع از سردرگمی کاربران می گردد.

بسیاری از افراد دامنه هایی را ثبت می کنند تا آن ها را بعدا به شما بفروشند؛ بنابراین منطقی است گزینه های دیگری را هم که تصور می کنید ممکن است برایتان مفید باشد، پیش از آن که سایرین ثبتش کنند حتما به ثبت برسانید. تنها عیب این راهکار این است که شما باید هزینه مالکیت و تغییر مسیر TLD دیگر را هم بپردازید؛ البته این مبلغ معمولا کم است.

سخن پایانی

استفاده از .com در نام دامنه انتخابی ساده است و اغلب افراد آن را تنها گزینه صحیح می دانند. اما این اعتقاد درست نبوده و TLDهای متعدد و جدیدی برای ساختن نام دامنه خلاقانه وجود دارند. از این رو بهتر است هنگام راه اندازی وب سایت خود، گزینه های مختلف پیش رو را کنار هم گذاشته و بهترینشان را برگزینید. ضمن اینکه برای داشتن نام دامنه ای خاص بهتر است ترکیبی از نام دامنه را با TLD در نظر بگیرید و نامی ساده انتخاب نمایید. همچنین برای جلوگیری از مسائل امنیتی بهتر است اشکال مختلف یک نام دامنه را با TLDهای گوناگون تحت مالکیت خود در آورید.